Rugmelsstegt skalle i eddike

Rugmelsstegt skalle i eddike, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Skalle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 friskfangede skaller, helst små som sild
 
 Marinade:
1 løg
2 laurbærblade
10 sennepskorn
10 helepeberkorn
4 nelliker
4 enebær
4 dl.kryddereddike
 dl.vand
 dl.sukker
 
 rugmel og smør til stegning
 
 Yderligere:
4 bagekartofler
1 lilleporre
2 gulerødder
1 bdt.dild
 salt
 peber
1 dl.god olivenolie
0.5 citron saften heraf
 
 Pynt:
 friske krydderurter, f.eks. basilikum
 løgringe
 salat
 
Opskrift:
Marinade:
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og giv dette et opkog. Stil det tilside.

Skallerne renses og befries for skæl og hoved. Vendes i rugmel og steges på pande i smør. Krydres med salt og peber. Lægges i marinaden og stilles koldt. Lad dem trække natten over, jo længere, jo bedre, for at mørne de små sideben i fisken.

Yderligere:
Bagekartoflerne vaskes og bages i ovnen ved 200 grader C i ca. 1 time, til de er møre. Afkøles og befries for skal. Skæres i passende stykker. Porre og gulerødder renses. Skæres i passende stykker og gives et opkog i kogende saltet vand. Afkøles. Olivenolie, citronsaft, salt, peber og hakket dild blandes, tilsættes kartoflerne og urterne.

Anretning:
Fisken anrettes på tallerken med kartoffelsalaten, salat, løg og friske urter som pynt.





karakterer:
Opskriften er vist 12376 gange,
og udskrevet 209 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-04-10 11:10:30
det er jo super skaller er jo faktisk en møj fisk men nem at fange så super

  -   2010-06-24 11:55:15
Den er bare super god elsker to flade og en skalle :-) MUMS!