Lasagne med tun

Lasagne med tun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun, frisk

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.frisk eller frossen tun
1 kg.frisk eller frossen, hel spinat
0.25 tsk.salt
250 g.lasagneplader ovnklare
50 g.revet mozzarellaost
 
 Urtesovs:
5 storetomater
2 løg
1 grøn peberfrugt
1 spsk.olie
1 spsk.hakket, frisk basilikum eller 0.5 tsk. tørret
 evt. tomatpuré
200 g.hytteost
 
 Tilbehør:
250 g.flutes
 
 salat:
0.5 icebergsalat
0.25-0.5 (sommer)hvidkål
0.5 citron
0.5 dl.vand
1 spsk.hakket, frisk basilikum eller 0.5 tsk. tørret
 
Opskrift:
Skær tunfisken i små tern på ca. 1 cm. Lav urtesovsen ved at skære tomater, løg og peberfrugt i tern. Svits grøntsagerne i olie, og damp dem møre under låg i ca. 5 minutter til en tyk sovs. Smag til med salt, peber, basilikum og eventuelt tomatpuré. Rør til sidst hytteost i.

Optø den frosne spinat, eller brug den friske, skyllede spinat, hvor de groveste stilke er fjernet. Damp væden fra spinaten i en gryde, og tilsæt salt. Læg spinaten i bunden af et ildfast fad.

Læg herefter halvdelen af de forkogte lasagneplader lagvis med halvdelen af tunfiskestykker og urtesovs ovenpå. Læg resten af lasagneplader med resten af tun og urtesovs. Sørg for, at det øverste lag plade er dækket med væde. Slut med revet mozzarellaost.

Lad lasagnen hvile i et køleskab i mindst 1 time. Læg sølvpapir eller et låg over, og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Tag eventuelt sølvpapiret eller låget af de sidste 5 minutter, for at overfladen kan blive brun.

Lun flutes i ovnen ved siden af lasagnen i de sidste minutter.

Skær hvidkålen i tynde strimler og icebergsalaten i lidt større strimler. Pres den halve citron til saft, og bland saften med vand og basilikum til salatdressing. Hæld dressingen over salaten.

Servér lasagnen med lune flutes og blandet salat til.





karakterer:
Opskriften er vist 18691 gange,
og udskrevet 324 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu