Lammetagine med syltet citron
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker Indsendt : |
|
|
Skær kødet i stykker på 5 x 5 cm.
Bland hvidløg, safran, ingefær, paprika, sort peber, havsalt, hele kanelstænger, stødt cassia-bark, groftrevet løg og 5 spsk. af olivenolien. Læg kødet i en skål og hæld marinaden over. Lad det trække 3-4 dage i køleskabet eller 2 dage ved stuetemperatur, vend det flere gange. Tag kødstykkerne op og tør dem af. Gem marinaden. Brun kødet kraftigt i olivenolie, tilsæt marinade, tomatjuice, tomater og evt. vand til det dækker. Kog sagte i 2 - 2½ time og skum konstant. Skrab kartoflerne, smut mandlerne og tilsæt begge dele når kødet er næsten mørt. Kog retten yderligere 20 min. Skum evt. lidt olie fra overfladen. Sautér de syltede citroner kort i olivenolie. Læg dem øverst i gryden sammen med de friske krydderurter og server. Tips: De modne tomater kan erstattes af flåede tomater uden saft. De friske krydderurter kan f.eks. være koriander, ku chai, græsk karse og basilikum. |
|
Opskriften er vist 9959 gange,
og udskrevet 217 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (3 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2009-05-13 17:40:02 Jeg tror nu jeg vil nøjes med blot 24 timers marinade... i køleskabet. For en gangs skyld vil jeg prøve en tajine hvor kødet ikke er begyndt at blive grønligt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne