Oksespyd med oste/bacon-stave

Oksespyd med oste/bacon-stave , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Okseinderlår

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Oksespyd:
800 g.okseinderlår skåret i tern(1½ x3 cm)
1 spsk.timian
1 spsk.olivenolie
8 grillspyd
 salt
 peber
 
 Stave:
8 staveaf emmentaler (4 x 2 cm)(gouda kan også bruges)
8 træspyd
8 skiverbacon (meget gerne kalvebacon)
 
 Kartofler:
1 kg.nye kartofler
2 spsk.dijonsennep
2 æggeblommer (pasteuriserede)
1 tsk.salt
4 spsk.olivenolie
2 spsk.hvidvinseddike
1 bdt.persille, hakket
 
 Squash:
3 squash
1 spsk.olie
1 citron, saft og reven skal af den
1 fedhvidløg
2 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
1 godt brød
 
Opskrift:
Oksespyd:
Fordel kødet på grillspyddene. Pensl grillristen med lidt olie og kom kødet på. Grill det ca. 2 - 3 minutter på begge sider og krydr med salt og peber.

Bland imens timian og olivenolie og pensl kødet lige inden servering.


Oste/bacon-stave:
Stik ostestave på spyd. Vikl bacon om og grill dem herefter et par minutter.


Kartofler i sennepsdressing:
Skrub de nye kartofler og kog dem møre i ca. 20 minutter.

Bland sennep og æggeblommer i en skål og pisk blandingen sej med lidt salt. Tilsæt olien i en tynd stråle, medens der røres, og smag herefter til med vineddike og tilsæt den hakkede persille.

Vend de nykogte kartofler i denne dressing.


Squash:
Squashene skæres i ca. 1 cm tykke skiver på langs og grilles et par minutter. Anret dem på et fad og krydr dem med salt og peber.

I en skål blandes citronsaft, reven citronskal, hakket hvidløg og olivenolie. Pisk ingredienserne godt sammen og hæld dressingen ud over squashskiverne.





karakterer:
Opskriften er vist 13404 gange,
og udskrevet 242 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu