Steaks af entrecote med romesco-salsa
Hovedingrediens : Oksekød - Okseentrecote Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Steaks:
Når alt andet er færdigt, kommes de 4 steaks på grillen og får 3 - 4 minutter på hver side. En god regel er altid, at når der pibler lidt rød kødsaft op, er steaken medium. Når kødsaften er klar, er steaken gennemstegt. Romesco-salat: Salsaen bliver kraftigere og bedre af at stå, så lav den gerne dagen før - den kan fint holde sig i køleskabet helt op til 3 dage. Begynd med de 2 peberfrugter. De halveres, og kernerne fjernes. Læg dem på en bageplade med skindsiden opad og kom dem i en 250 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Tag dem ud af ovnen og kom dem i en plasticbøtte med løg og lad dem afkøle der - så bliver skindet lettere at fjerne. Fjern nu skindet og hak frugtkødet fint. Mandlerne - uden skind - ristes i ovnen ved 150 grader i 8-10 minutter. De hakkes fint og blandes med peberfrugtkødet i en passende skål. Pil hvidløgsfeddet og hak det fint. Bland det i en lille skål med paprika og olie. Kom det hele over i skålen til peberfrugt og mandler - rør godt rundt, så alt blandes, og smag til med salt. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet til næste dag - eller i det mindste et par timer. Bagte hvidløg: De hele hvidløg krydres med lidt salt og peber og pakkes ind i stanniol hver for sig. Bages på den varme grillrist i ca. 35 minutter, til de er møre. Husk at vende dem ofte. Tilbehør: De 6 bagekartofler skrubbes rene og halveres på langs. Pensl dem med lidt olie og kom dem på grillen i ca. 30 minutter til de er møre - vend dem af og til. Skiverne af chorizo, aubergine, squash og de hele forårsløg pensles også med lidt olie og grilles, til de er gyldne. |
|
Opskriften er vist 29219 gange,
og udskrevet 588 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Kristinna - 2005-01-01 01:01:01 OH MY GOD! Det her er nok en af de bedste retter i mit liv.. Lavede til 12 mennesker, og fik konstant ros for den.. Den ligger klart på min top 10.. =) Kan anbefales til alle!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne