Braiseret oksetykkam med hvidløg og grøntsager
Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam Oprindelsesland : Danmark Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Braisering af oksetykkammen:
Snør oksetykkammen med bommuldssnor og brun den i en gryde i lidt smør og olie. Hæld fedtstoffet fra. Krydr med salt og peber. Tilsæt så rødvinen og dernæst de 2 dl. vand. Lav en krydderipose ved at lægge timian, laurbærblade og knust enebær i et kaffefilter. Luk filteret med lidt bommuldssnor, og kom det ned i gryden. Herefter småsimrer kødet ca. 2 timer under låg. Vend det jævnligt. Efter en times tid kommes de hele upillede hvidløgsfed ned i gryden, hvor de bliver, til retten har simret færdig. Feddene bliver mører i saucen og serveres senere upillede til retten Rosenkål og peberfrugter tilberedes: Når tykkammen er ved at være færdig, skylles rosenkålene og gøres i stand. Evt. grimme yderblade pilles af. Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i tern på ca 3x3 cm. Svits peberfrugten i olivenolie, tilsæt rosenkål, 2 dl. vand, salt og peber. Lad det hele småkoge under låg 6-8 minutter Tilberedning af saucen: Når oksetykkammen er mør og færdig, tages den og hvidløgsfeddene op. Krydderiposen kasseres. Skyen fra stegen kan jævnes med lidt maizena. Maizena udrøres i lidt koldt vand, tilsættes under omrøring, og saucen koges igennem nogle minutter. Oksetykkammen skæres i skiver og anrettes på et fad sammen med hvidløgsfedene, peberfrugt og rosenkål. Serveres med kartoffelmos eller hvide kartofler |
|
Opskriften er vist 82492 gange,
og udskrevet 2209 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Hanne - 2005-01-01 01:01:01 lækker sovs -men fløde skal i sovsen annette - 2005-01-01 01:01:01 rigtig god, lidt fløde i sovsen er også godt Lisbet - 2005-01-01 01:01:01 Fantastisk smag, kødet saftigt Gordon - 2005-01-01 01:01:01 Den blev lidt tør |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne