Oksetykkam i gryde med timian, urter og linser
Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam Oprindelsesland : Danmark Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Tilberedning af kødet:
Skær kødet i store tern a ca. 4x4 cm. Brun det ad 2-3 gange i varmt nøddebrunt smør og olie i en tykbundet gryde. Hæld fedtstoffet fra. Krydr med salt og peber. Tilsæt æblejuice og blade af timian. Lad kødet småkoge under låg ca. 1 time. Spæd evt. med lidt vand under kogningen. Kom linserne i en si og skyl dem under hanen i koldt vand. Kom dem i gryden til kødet og lad det koge sammen i 20 minutter mere. Tilberedning af grøntsagerne: Skræl gulerod og pastinak. Skyl bladsellerien. Skær alle grøntsagerne i små tern. Når kødet er mørt, tilsættes grøntsagerne, og de koger med 5-10 minutter. Bacon og rødbeder: Så skæres bacon i små tern a ca 1x1 cm. Kom olie på panden og lad den blive varm, hvorefter baconternene steges sprøde heri. Hæld stegefedtet ud. De syltede rødbedeskiver skæres ligledes i små tern a 1x1 cm., hvorefter både bacontern og rødbedetern kommes over i gryden til resten af retten. Server direkte fra gryden eller kom den over i en pæn skål. Umiddelbart før serveringen drysses med fintklippet purløg. Flute passer godt til. |
|
Opskriften er vist 25003 gange,
og udskrevet 390 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne