Oksetykkam i fad med kartofler
Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam Oprindelsesland : Danmark Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Bruning af kødet:
Varm ovnen op til 180 grader. Skær så kødet i skiver på ca ½ cm. tykkelse Og bank dem let med håndroden. Bland mel med salt og peber. Vend kødskiverne i blandingen. Varm smør og olie på en pande og brun kødskiverne på begge sider heri. Sådan ordnes grøntsagerne: Pil løgene og skær dem i tynde ringe Skræl kartoflerne og skær dem i ca. ½ cm. tykke skiver. Læg dem sammen med løgskiverne i bunden af et ildfast fad. Krydr dem med salt og peber Tilsæt øl, vand, blade af timian og laurbærblade. Retten sættes i ovnen: Læg de brunede kødskiver og evt. resten af melblandingen oven på kartoflerne og løgene. Kødskiverne skal være næsten dækket af væde, spæd evt. med lidt ekstra vand. Fadet lukkes tæt med låg eller sølvpapir og stilles i ovnen i 13/4- 2 timer ved 180 grader til det er mørt. Serveres med skyllet, hakket persille, brød og vintersalat med valnødder. Sådan laves vintersalaten: Skræl rødbeden, skyl æblet og fjern kernehuset. Riv rødbede og æble groft på rivejern eller i en foodprocessor. Skyl grønkålen, fjern stilk og hak bladene fint med en kniv. Bland det i en skål med revet rødbede og æble. Pres appelsin- og citronsaft over salaten. Tilsæt lidt salt og grofthakkede valnødder. |
|
Opskriften er vist 31477 gange,
og udskrevet 771 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.8 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Bente - 2007-01-19 19:10:23 den er en skuffelse!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne