Lammeryg

Lammeryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lammeryg, billede 4 Lammeryg, billede 1 Lammeryg, billede 2 Lammeryg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1700 g.lammeryg
 salt
 hvidløg
 
1000 g.Små kartofler
 agurkesalat
 myntegele
 
Opskrift:
Fedtlaget skæres igennem midt på, over rygtappen, og fedtet løsnes fra kødet, men skæres ikke helt af. Fileterne renses for sener og hinder. Få slagteren til at gøre det.

Gnid kødet med krydderierne og læg ryggen i en stor bradepande. Afpudset kan lægges med ned i bradepanden, eller det kan brunes af i en gryde og hældes vand på til en fond.

Sættes i ovnen ved 275 grader C alm. ovn i ca. 20 minutter.

Kødet tages ud af ovnen og hviler i ca. 30 minutter.

Kødet skæres af benene og skæres herefter i skiver på skrå, kan lægges tilbage på benene og serveres herpå på fad.

Stegen serveres med små pillekartofler eller små smørristede kartofler, agurkesalat og myntegelé.





karakterer:
Opskriften er vist 78645 gange,
og udskrevet 924 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-03-22 15:39:20
Jeg gav den 4. For at få 5 skulle den ikke have glemt frisk rosmarin.