Lille køllesteg, fyldt med tomat og hvidløg
Hovedingrediens : Struds - Diverse struds Indsendt : Red : |
|
|
En lille køllesteg minder om en mørbrad, den er meget mør og fin i kødstruktur.
Lad køllestegen tø' op i køleskab, og inden den er helt optøet laves et hul gennem den, på den lange led, til fyldet. (Dette gøres meget nemt med en "hapsdog-brødudhuler")
Tomaterne udblødes lidt i varmt vand, hvorefter de hakkes groft sammen med hvidløg. Tomat og hvidløg røres nu sammen med salt, peber og basilikum og lidt olie, fyldet proppes ned i hullet i køllestegen, og denne lægges i et ildfast fad, som er smurt med olie. Fadet stilles i køleskabet 3-4 timer, da fyldet virker som en marinade "indefra" midten af kødet. Derefter pensles let med olie, drysses, med salt, peber og basilikum. Køllestegen intervalsteges, dvs. først ind i varm ovn v. 225 grader i 11 minutter, derefter ud og hvile i samme tid, 11 minutter, hvor køllestegen står uden at være dækket til. Så igen ind i ovnen i 11 minutter, stadig ved 225 grader, og nu skulle den så være færdig. Centrumstemperaturen i køllestegen bør på dette tidspunkt ikke være mere end 50-52 grader. Nu pakkes stegen ind i folie og viskestykker eller lignende og hviler mindst 15 minutter inden der skæres for i meget tynde skiver. Som tilbehør kan f.eks. serveres flødekartofler med porreringe og evt. en broccolisalat |
|
Opskriften er vist 8834 gange,
og udskrevet 172 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne