Marineret, grillet svinemørbrad

Marineret, grillet svinemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
900 g.svinemørbrader
1 dl.god olivenolie
1 kvistrosmarin (bladene plukkes af)
 Skallen af en økologisk citron, kun det gule skåret i meget fine strimler
25 Peberkorn, sorte groft knuste (knus ikke kornene, før de skal bruges)
 En 2-3 mm tyk skive lufttørret skinkespæk (tyrolerspeck), skåret i fine, ensartede tern
 timian, frisk
 Et lille tyndt skivet skalotteløg
50 gramsnapærter, blancherede
50 gramsukkerærter, blancherede og flækkede
50 gramsmå fine ærter, bælgede og blancherede
40 gramperleløg, pillede og kogt møre, halverede
 Hjertebladene af et lille hovedsalat, skåret i julienne
½ spsk.fintsnittet bredbladet persille
½ spsk.fintsnittet mynte
 
Opskrift:
Mørbraden marineres, gerne fem-seks timer med rosmarin, citron og timian.

Grilles herefter på en godt varm grill til centertemperaturen når op på ca. 70 grader (brug en stegenål). Regn med ca. 10-15 minutter. Lad den herefter hvile på en rist, let tildækket. Skær den i pæne skiver og servér den med nedenstående.

Ærterne:
Skalotteløg, spæktern, de rensede kantareller og timian sauteres i smør. De forskellige ærter samt perleløg tilsættes og sauterer med et par minutter. Derefter tilsættes de fintskårne hjerteblade som ligeledes sauteres med et minuts tid eller to.

Til sidst vendes de fint snittede krydderurter i. Husk salt og peber.

Servér ærterne varme eller lune, evt. vendt med lidt salat. Gerne med masser af rucola.





karakterer:
Opskriften er vist 23315 gange,
og udskrevet 471 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor mange kantareller beregnes der til portionen?