Braiserede svinekæber med perlebyg, citrusglaserede majroer
Hovedingrediens : Svinekød - Kæbeklumper Indsendt : Red : |
|
|
Kødet:
Bestil kæbeklumper hos slagteren et par dage i forvejen. Dup kæbeklumperne tørre med køkkenrulle. Varm olie og smør i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen. Brun kæberne til de er lysebrune. Tag dem op på en tallerken. Gulerod, persillerod og løg skæres i tern på ca. 1x1 cm, kommes i gryden og steges til de er lysebrune. Hæld fedtet fra, hvis der er noget tilbage. Tilsæt hele fed upillede hvidløg, nogle kviste timian, laurbærblade og nelliker. Læg kæberne tilbage i gryden. Krydr med salt og peber. Tilsæt hvidvin og portvin og lad det koge op, så det meste af væsken fordamper. Tilsæt 1 dl vand og læg tætsluttende låg eller stanniol på gryden. Stil gryden i ovnen ved 200 grader i 1¼ -1½ time til kødet er mørt. Når kæberne er møre, tages kødet op. Si skyen og kog den evt. yderligere ind, til der er ca. 1½ dl tilbage, hvorved den får en kraftig smag. Tilsæt 1-1½ tsk ganache og smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Citrusglaserede majroer: Pres saften af appelsinerne. Kog saften ind med sukker til der er ½-1 dl tilbage i gryden. Tilsæt smørret. Skræl majroerne – store majroer skæres hver i tre stykker – kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Kom majroerne i den indkogte appelsinsaft og lad dem stå ved svag varme i ca. 10 minutter. Vend dem jævnligt. Smag til med salt. Majroerne serveres varme. Ganache: Kog fløden og tilsæt chokoladen. Hæld det op i en skål og lad det størkne. Sæt det i køleskab, til det skal bruges. Perlebyg: Skyl perlebyg. Hak skalotteløg og svits dem klare i lidt smør i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt byg, salt og 3-4 dl vand. Kog det op, læg låg eller stanniol på og stil det i ovnen i ca. 30 minutter. Vend resten af smørret og den revne ost i lige før servering. Smag til. Sølvbeder: Sølvbederne koges et par minutter i letsaltet vand. Løg hakkes fint. Pisk en dressing af vineddike og olie. Smag den til. Sølvbederne serveres lune med løg og dressing over. Tips: I stedet for sølvbeder kan man bruge spinat, spidskål eller rødbedeblade I stedet for majroer kan man bruge små skalotteløg eller små rødløg. De skal dog stå længere tid i den indkogte appelsinsaft I stedet for ganache kan man tilsætte saucen 5-10 g revet chokolade under kraftig piskning, så saucen ikke skiller Resten af ganachen kan gemmes i køleskab 2-3 dage, skæres i tern, drysses med kakao og bruges som petit fours |
|
Opskriften er vist 35600 gange,
og udskrevet 1268 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (12 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-03-09 11:38:11 Saucen kan tilberedes med 10 g reven chokolade i stedet for ganache anonym - 2010-03-09 11:36:55 Jeg kunne ikke få majroer, så det blev glacerede jordskokker i stedet for. Virkelig lækkert ret.. Lillian - 2008-02-07 16:33:51 Jeg bruger en stegeso anonym - 2007-12-22 10:01:11 Vi brugte kun hovedopskriften - ikke diverse tilbehør. Da vi ikke lavede extra sovs, blev hvidvin/portvin til min 1,5 dl af hver |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne