Braiserede svinekæber med perlebyg, citrusglaserede majroer

Braiserede svinekæber med perlebyg, citrusglaserede majroer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Kæbeklumper

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
8-12 kæbeklumper
1 spsk.olie
10 g.smør
1 gulerod
1 persillerod
5 skalotteløg
4 fedhvidløg
 frisk timian
2 laurbærblade
2 nelliker
½ dl.hvidvin
½ dl.portvin
 citronsaft
 salt
 peber
 
 majroer:
6 appelsiner
½-1 tsk.sukker
5 g.smør
12 småeller 4 store majroer
 salt
 
 Ganache
1 dl.piskefløde
200 g.chokolade med mindst 62% kakao
 
 Perlebyg
1½-2 dl.perlebyg eller knækket byg
2 skalotteløg
75 g.smør
30 g.revet ost, Comté, parmesan eller Dansk Mester
 
 Sølvbeder
4-8 stilkesølvbeder
2 skalotteløg
1 tsk.sherry vineddike eller anden vineddike
1 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kødet:
Bestil kæbeklumper hos slagteren et par dage i forvejen. Dup kæbeklumperne tørre med køkkenrulle. Varm olie og smør i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen. Brun kæberne til de er lysebrune. Tag dem op på en tallerken. Gulerod, persillerod og løg skæres i tern på ca. 1x1 cm, kommes i gryden og steges til de er lysebrune. Hæld fedtet fra, hvis der er noget tilbage. Tilsæt hele fed upillede hvidløg, nogle kviste timian, laurbærblade og nelliker. Læg kæberne tilbage i gryden. Krydr med salt og peber. Tilsæt hvidvin og portvin og lad det koge op, så det meste af væsken fordamper. Tilsæt 1 dl vand og læg tætsluttende låg eller stanniol på gryden. Stil gryden i ovnen ved 200 grader i 1¼ -1½ time til kødet er mørt. Når kæberne er møre, tages kødet op. Si skyen og kog den evt. yderligere ind, til der er ca. 1½ dl tilbage, hvorved den får en kraftig smag. Tilsæt 1-1½ tsk ganache og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Citrusglaserede majroer:
Pres saften af appelsinerne. Kog saften ind med sukker til der er ½-1 dl tilbage i gryden. Tilsæt smørret. Skræl majroerne – store majroer skæres hver i tre stykker – kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Kom majroerne i den indkogte appelsinsaft og lad dem stå ved svag varme i ca. 10 minutter. Vend dem jævnligt. Smag til med salt. Majroerne serveres varme.

Ganache:
Kog fløden og tilsæt chokoladen. Hæld det op i en skål og lad det størkne. Sæt det i køleskab, til det skal bruges.

Perlebyg:
Skyl perlebyg. Hak skalotteløg og svits dem klare i lidt smør i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt byg, salt og 3-4 dl vand. Kog det op, læg låg eller stanniol på og stil det i ovnen i ca. 30 minutter. Vend resten af smørret og den revne ost i lige før servering. Smag til.

Sølvbeder:
Sølvbederne koges et par minutter i letsaltet vand. Løg hakkes fint. Pisk en dressing af vineddike og olie. Smag den til. Sølvbederne serveres lune med løg og dressing over.

Tips:

I stedet for sølvbeder kan man bruge spinat, spidskål eller rødbedeblade I stedet for majroer kan man bruge små skalotteløg eller små rødløg. De skal dog stå længere tid i den indkogte appelsinsaft I stedet for ganache kan man tilsætte saucen 5-10 g revet chokolade under kraftig piskning, så saucen ikke skiller Resten af ganachen kan gemmes i køleskab 2-3 dage, skæres i tern, drysses med kakao og bruges som petit fours





karakterer:
Opskriften er vist 35600 gange,
og udskrevet 1268 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-09 11:38:11
Saucen kan tilberedes med 10 g reven chokolade i stedet for ganache

  -   2010-03-09 11:36:55
Jeg kunne ikke få majroer, så det blev glacerede jordskokker i stedet for. Virkelig lækkert ret..

  -   2008-02-07 16:33:51
Jeg bruger en stegeso

  -   2007-12-22 10:01:11
Vi brugte kun hovedopskriften - ikke diverse tilbehør. Da vi ikke lavede extra sovs, blev hvidvin/portvin til min 1,5 dl af hver