Farseret ribbensteg

Farseret ribbensteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 17

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1.7 kg.ribbensteg af kogestykke
 spsk.groft salt
 
 farsering:
300 g.magert hakket svinekød, max 10% fedt
1 tsk.salt
0.25 tsk.peber
3 spsk.havregryn
2 dl.letmælk
1 skalotteløg
1 æble
6 svesker
35 g.pistacie- eller valnøddekerner
 
 Rødkålssalat:
500 g.rødkål
1-1½ dl.tyttebærsyltetøj
3 spsk.vineddike
4 småklementiner
3 småpigeonæbler
 
 Tilbehør:
17 skiverrugbrød
 
Opskrift:
Rør hakket kød sammen med salt, peber og havregryn. Kom mælk i lidt efter lidt og stil farsen i køleskabet. Hak løget. Skræl æblet og fjern kernehuset. Skær det og sveskerne i knap 1 cm terninger. Bland alle tre ting, samt nøddekernerne i farsen.

Bed slagteren om at ridse sværen med ½ cm. mellemrum - uden at ridse i selve kødet.

Skær en åbning i stegen fra hver ende med en skarp, spids kniv. Åbningen skal gå igennem kødet og omtrent ud til siderne. Fyld farsen i stegen med en ske. Drys sværen med groft salt omhyggeligt ned mellem hver svær. Læg stegen på risten i en lille bradepande, evt. med stanniol i bunden.
Stil bradepanden i den nederste halvdel af en kold ovn.

Tænd ovnen på 200 grader. Steg kødet i ca. 1 3/4 time. Lad stegen hvile utildækket ca. 20 min.
Kan serveres varm eller kold.


Snit rødkålen på tværs i meget tynde strimler. Bland den sammen med syltetøj, eddike og klementiner i både. Lad salaten trække mindst 1 time i køleskabet.

Fjern kernehuset på æblerne og skær dem i tynde ringe. Bland dem i salaten, lige inden servering.





karakterer:
Opskriften er vist 26879 gange,
og udskrevet 661 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu