Forel som i Piemonte

Forel som i Piemonte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.ørred
50 g.smeltet smør
100 g.gulerod, skalotteløg og bladselleri, 100 g. ialt
1 laurbærblad
1 tsk.timian
100 g.koldt smør
5 dl.Barolo vin (Barbaresco)
½ dl.fiskebouillon
 
 smørbolle
10 g.hvedemel
15 g.smør
 
Opskrift:
Bed fiskehandleren om at rense ørreden. Skær den i fingertykke skiver. Dryp et ildfast fad med det smeltede smør. Hak gulerod skalotteløg og bladselleri meget fint og fordel dem i fadet sammen med krydderierne. Fordel fisken ovenpå med et par klatter koldt smør (ikke det hele) og drys med salt og peber. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200c. Opvarm rødvinen næsten til kogepunktet i en kasserolle, hæld den varme rødvin ved fisken, med fiskebouillonen. Sæt fadet i ovnen i endnu 30 minutter. Læg fisken på serveringsfad og hold den varm. Si fiskefonden i en gryde og pisk smørbollen i, kog sovsen igennem i 2 minutter. Tag gryden af ilden og pisk resten af smørret i sovsen lidt ad gangen. Fordel sovsen over fisken og server med butterdejsnitter. Laks kan også tilberedes på denne måde.





karakterer:
Opskriften er vist 15058 gange,
og udskrevet 285 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu