Lammekrone med kraftig pesto og rösti
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekrone Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lammekronerne afpudses for fedt og sener og brunes af på panden.
Kartoflerne skrælles og rives på den fine side af et råkostjern, formes som hakkebøffer og steges på en pande i olivenolie. Krydderurterne blendes med olie, parmesan, hvidløg og pinjekerner til en lind af masse. Kødet steges i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20-30 minutter, hviles herefter stegetiden, og trancheres herefter ud. Tips: Er du så heldig at kunne skaffe et helt stykke lammeryg udskåret til lammekrone, så formes ryggen som en lille kongekrone (så ribenene vender opad som takkerne på kronen) og fastgøre med et stykke bomuldssnor. Denne ret præsenterer sig bedst, hvis den bliver trancheret foran gæsterne, sådan at de kan se hvilken flot arbejde de er blevet gjort i køkkenet. |
|
Opskriften er vist 58525 gange,
og udskrevet 1591 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2008-04-05 17:48:51 En lammekrone er lammeryggen som er flækket og rygbenet fjernet, ribbenene er skåret fri for kød. Beregn 300-350 g. pr. person |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne