Lammekrone med kraftig pesto og rösti

Lammekrone med kraftig pesto og rösti, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekrone

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Lammekrone med kraftig pesto og rösti, billede 4 Lammekrone med kraftig pesto og rösti, billede 1 Lammekrone med kraftig pesto og rösti, billede 2 Lammekrone med kraftig pesto og rösti, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 lammekroner a 300-350 g.
 rosmarin
 hvidløg
 salt
 peber
 
 Rösti:
1000 g.bagekartofler
 olivenolie
 salt
 peber
 
 Pesto:
100 g.grønne krydderurter
100 g.friskrevet parmesan
25 g.pinjekerner
1 fedhvidløg
5 dl.olivenolie
 
Opskrift:
Lammekronerne afpudses for fedt og sener og brunes af på panden.

Kartoflerne skrælles og rives på den fine side af et råkostjern, formes som hakkebøffer og steges på en pande i olivenolie.

Krydderurterne blendes med olie, parmesan, hvidløg og pinjekerner til en lind af masse.

Kødet steges i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20-30 minutter, hviles herefter stegetiden, og trancheres herefter ud.

Tips:

Er du så heldig at kunne skaffe et helt stykke lammeryg udskåret til lammekrone, så formes ryggen som en lille kongekrone (så ribenene vender opad som takkerne på kronen) og fastgøre med et stykke bomuldssnor.

Denne ret præsenterer sig bedst, hvis den bliver trancheret foran gæsterne, sådan at de kan se hvilken flot arbejde de er blevet gjort i køkkenet.





karakterer:
Opskriften er vist 58523 gange,
og udskrevet 1591 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-05 17:48:51
En lammekrone er lammeryggen som er flækket og rygbenet fjernet, ribbenene er skåret fri for kød. Beregn 300-350 g. pr. person