Oksemørbrad bøffer med kartoffelflager
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt Indsendt : Red : |
|
|
Kartoffelflager:
Bland ost og kartofler i en skål. Sæt kartoffelblandingen i små toppe (a ca. 1 1/2 spsk.) på 2 plader med bagepapir. Tryk toppene flade (ca. 7 cm i diameter). Dryp flagerne med smør og drys dem med lidt peber. Bag dem øverst i ovnen til de er gyldne. Løft kartoffelflagerne fri af bagepapiret lige efter bagningen. Oksebøffer: Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side. Tag bøfferne af panden og drys med salt og peber. Lad dem hvile tildækket i ca. 10 min. Sauce: Kom løgene i panden og svits dem i stegeskyen i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og kog panden af. Hæld løg og bouillon i en gryde. Tilsæt fløde og cremefraiche og bring blandingen i kog under omrøring. Tilsæt ærter, estragon, salt og peber. Kog saucen under omrøring i ca. 1 min. og smag den til. Svampe: Smelt smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampene i ca. 2 min. Tilsæt eddike, salt og peber og smag til. Tips: Kartoffelflagerne kan bages i forvejen. Ved serveringen: Varm dem på en bageplade øverst i ovnen, ca. 2 min. ved 250 grader C. |
|
Opskriften er vist 23480 gange,
og udskrevet 638 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (8 stemmer) |
|
Kommentarer René A. - 2005-01-01 01:01:01 6 stjerner ud af 5. Kartoflerne skal have 25 min. ved 165 grader. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne