Skovdue i kantarel frikassé

Skovdue i kantarel frikassé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Skovdue - Skovduer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 skovduer
 
 Frikassé:
200 g.friske kantareller
3-4 skalotteløg
50 g.smør
1 glastør hvidvin
 lidt olivenolie
2 stilkepersille
0.5 citron saften heraf
 salt
 peber
 
 Kompot:
10 blommer
4-5 stilkecitronmelisse
50 g.smør
 et lille glas blommebrændevin F.eks. Slivovits
 
 Garniture:
2 storebagekartofler
2 gulerødder
0.25 knoldselleri
0.25 kålrabi
 brøndkarse
 
Opskrift:
Frikassé:
Kantarellerne svitses i smør sammen med de finthakkede skalotteløg. Tilsættes hvidvin, olivenolie og koges igennem. Tilsættes hakket persille og monteres med smør. Smages til med citronsaft, salt og peber.

Kompot:
Halve blommer mørnes i smør. Smages til med blommebrændevin, samt finthakket citronmelisse.

Skovdue:
Duerne steges i ovnen ved 250 grader C i 10 minutter. Hviler herefter 10 minutter inden anretningen.

Garniture:
Kartofler, selleri, gulerod og kålrabi skrælles og tourneres (formes) i passende størrelse. Koges halvmøre og steges herefter færdige og gyldenbrune i afklaret smør.

Anretning:
Duerne anrettes ovenpå blommekompotten, med frikasséen rundt om de stegte rodfrugter. Pyntes af med brøndkarse.





karakterer:
Opskriften er vist 12510 gange,
og udskrevet 292 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
De kan umuligt blive møre på 10 min.