Helstegt skovdue med svampesauce
Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Skovdue - Skovduer Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens duerne for evt. blod og fjerrester og skyl dem indvendigt under den kolde hane. Dup dem tørre, smør dem med lidt olie og steg dem i ovnen ca. 20 min. ved 225°. Skær så lårene fra og lad dem stege ca. 10 min. til.
Imens kan du lave saucen. Svampene renses og skylles grundigt og dampes tørre i bunden af en gryde. Hak dem fint med en god kniv og hæld dem tilbage i gryden sammen med sennep og kalvefond.
Når det hele har simret ca. 5 min. kommes smørret i skiver og til slut smages der til med salt og peber. Lige før serveringen kommes den hakkede persille i. Læg en hel due plus lårene på hver sin tallerken, pynt med lidt af persillen og en skefuld sauce. Tilbehør: Friske kogte grøntsager og ovnstegte kartofler i skiver. |
|
Opskriften er vist 49460 gange,
og udskrevet 1072 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2015-01-11 14:16:43 Det skulle være muligt at se på duerne om det er unge eller gamle når de er med hoved. Duerne her er det meningen at de skal være rosastegte. jan. s. - 2012-07-08 13:38:11 de skal steges i gryde mindst 1,5 time med god rødvin og ikke vi ovn. hej kurt - 2010-01-06 00:07:58 nogle er så seje at de er næsten uspiselig selv efter 2 timers kog/steg min erfaring gennem et langt jagtliv mvh kurt grenå - 2005-01-01 01:01:01 Ville ikke drømme om at stege duerne så kort tid. Hvis de ikke er fra fangenskab, kan man jo ikke vide hvor gamle de er når de skydes. Jeg steger altid 2 t. (bitter sej erfaring.) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne