Skovduebryster stegt i net
Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Skovdue - Skovduer Indsendt : Red : |
|
|
Skær brysterne af duerne og fjern skindet. Rør farsen sammen
med de opblødte hakkede morkler og reven æble. Læg brysterne sammen to og to med en skefuld fars i mellem. Pak brysterne ind i lidt rigelig fedtnet. Stil i køl til de skal steges.
Saucen tilberedes ved at hakke dueskroget og lårene godt. Rist det i en gryde med lidt olie eller dyrefedt. Tilsæt de fint delte løg og selleritop. Bland godt og kog af med portvin til det er næsten kogt væk. Tilsæt vand eller tynd bouillon, så det lige dækker og lad det koge sagt i nogle timer til alt smag og kraft er i bouillonen. Sigt og pres det i sigten, så alt god kraft komme med. Kog denne sauce ind til god smag. Tilbehøret: Del sølvbederne i blad og stilk. Skyl og skær stilkene i passende længde. Blancher sølvbede bladene i let saltet vand. Afkøl i koldt vand og pres fri for væde. Stilkene koges møre i ½ vand og ½ hvidvin med lidt salt og hvidløgsfeddene, som er snittet. Koge tid ca. 20 minutter under låg. Hertil kan forberedes dagen i forvejen. Kom duerne på en pande og steg i 8 minutter i en 200 grader varm ovn. Lad dem hvile 5-10 minutter. Lige før serveringen steges duebrysterne hårdt på en pande, så alt fedtnet forsvinder og krydres med salt og peber. Sølvbederne varmes i lidt af kogelagen og roqueforten pureres gennem en sigt ned i væsken. Sølvbede bladene varmes og krydres med hakket skalotteløg, salt og peber. Perleløgene dampes i egen sky og bydes til sammen med ristede svampe. Anret duebrystet på sølvbede bladene, fordel den varme sauce over og servere sølvbede stilkene til, anrettet med svampe og løg. Kogte kartofler kan fint serveres til. |
|
Opskriften er vist 15540 gange,
og udskrevet 271 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne