Duer stegt i gryde anrettet på salat (Duesteg)
Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Due - Duer Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm lidt olivenolie i en gryde og brun duerne på alle sider. Krydr med salt og peber.
Tilsæt hvidvin og timian og lad det simre 2 - 3 minutter. Tilsæt 1 ½ kop vand og lad det simre yderligere under låg 10 - 12 minutter. Vend duerne undervejs. Sigt fonden og kog den med fløde og sennep. Smag til med salt, peber og masser af hakket bredbladet persille. Parter duerne og anret dem på fire tallerkner ovenpå lidt frisk salat og ved servering kommes den gode sauce henover. Server evt med kogte kartofler til. |
|
Opskriften er vist 69895 gange,
og udskrevet 1503 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (43 stemmer) |
|
Kommentarer Inger - 2016-07-14 14:04:33 Meget god sovs, men stegetiden skal være ca. 2 timer, selv med unge duer Bente - 2013-05-27 10:33:56 Kom en snaps i gryden når i steger, så bliver duerne møre. Mads - 2011-12-21 20:20:47 Der er generelt to typer duer som bruges til mad; jagtduer (vilde duer) og squab (opdrættede dueunger). Vilde duer vil altid være sejere i kødet. Først og fremmest fordi de er blevet skudt når de allerede har fløjet en del. Desuden aner man ikke om det er en ung og mør due man har skudt eller om det er en gammel og sej due. Squab er dueunger som traditionelt bliver slagtet før de er fløjet fra reden eller kort tid efter. Hele idéen er, at når duerne ikke har fløjet så er musklerne ikke blevet seje endnu. (dueunger er næsten lige så store som deres forældre når de forlader reden). Generelt: vilde duer er sejere end opdrættede duer og ældre duer er sejere end unge duer. Derfor kræver ældre duer og vilde duer væsentligt længere tilberedningstid. Per - 2011-11-25 11:13:09 Som andre også skriver så er tiden ikke nok til at få møre duer, og duer har jeg ikke kendskab til at man servere lyserøde. Vi brugte dueunger, og her var 1 time nok, men gamle duer kan du nogle gange koge på en hel dag uden de bliver rigtig møre. Du skal så blot huske at holde øje med gryden at den ikke koger tør, og tilsæt ekstra væde undervejs, lidt af gangen. Lotte S - 2010-10-22 15:10:23 Super dejlig opskrift, husk det er ikke til at se hvor gamle duerne er så beregn ekstra tid til dem der skal have mere end de ca. 2 timer. helle - 2010-10-21 05:41:52 Er 15 min nok? Første gang jeg stegte duer gav jeg dem 1 time, og de var slet ikke møre. Efterfølgende fik jeg at vide at de skulle ha haft2 timer!!!!! anonym - 2005-01-01 01:01:01 for lidt stegetid |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne