Salat af due og skorzonerrødder

Salat af due og skorzonerrødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Due - Duer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 duer a ca. 250 g.
300 g.skorzonerrod
0.5 dl.sherryeddike
50 g.sveskeblomme, befriet for sten
0.5-1 dl.olivenolie
 Salt
 peber
 Persille
 
 Duebouillon
 Vinger, og ben fra duerne
300 g.fintskårne suppeurter(selleri, porre, løg, gulerod, osv.)
2 fedhvidløg
 Suppevisk
1 chili
0.5 spsk.tomatpuré
 Enebær
 Peber
 Evt. et par blommer eller svesker
0.5 dl.god eddike
 
Opskrift:
Skær duelårene og brystkødet fra dueskrogene. Krydr kødet med rigeligt groft salt og lad det stå 6-8 timer ved stuetemperatur eller dobbelt så længe på køl.

Kog en kraftig bouillon på skroget: Brun benene godt af i fedtstof i en tykbundet gryde. Brun urterne og tomatpuréen. Kog gryden af med eddike. Kom krydderier, frugt og suppevisk ved. Hæld vand på til det dækker. Lad simre to timer, sigt fonden fra det øvrige og kog den ind til 1-2 dl.

Bring en gryde med 1 liter vand i kog. Kog lår og bryster her hhv. 30 og 8-10 minutter. Hold bryststykkerne lune. Pluk lårkødet af lårene og hak det fint.

Skræl skorzonerrødder og læg dem i mælk. Skræl dem på den lange led og fortsæt med at skrælle. Giv skorzonnerrodsstrimlerne et kort opkog i duevandet (sørg for at det er letsaltet). Kom dem efter ca. 30 sekunder direkte koldt vand. Tag dem op lad dem dryppe tørre.

Blend, ryst eller pisk en dressing bestående af sherryeddike, olivenolie og kraftig indkogt due bouillon. Smag til med salt og peber. Vend skorzonerrødder, finthakkede svesker, hakket persille og hakket lårkød i vinaigretten. Server salaten til det sprængte lune duebryst.

Tips:

Duekødet kan også pocheres i fonden inden den er kogt for meget ind.





karakterer:
Opskriften er vist 10246 gange,
og udskrevet 136 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu