Salat af due og skorzonerrødder
Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Due - Duer Indsendt : Red : |
|
|
Skær duelårene og brystkødet fra dueskrogene. Krydr kødet med rigeligt groft salt og lad det stå 6-8 timer ved stuetemperatur eller dobbelt så længe på køl.
Kog en kraftig bouillon på skroget: Brun benene godt af i fedtstof i en tykbundet gryde. Brun urterne og tomatpuréen. Kog gryden af med eddike. Kom krydderier, frugt og suppevisk ved. Hæld vand på til det dækker. Lad simre to timer, sigt fonden fra det øvrige og kog den ind til 1-2 dl. Bring en gryde med 1 liter vand i kog. Kog lår og bryster her hhv. 30 og 8-10 minutter. Hold bryststykkerne lune. Pluk lårkødet af lårene og hak det fint. Skræl skorzonerrødder og læg dem i mælk. Skræl dem på den lange led og fortsæt med at skrælle. Giv skorzonnerrodsstrimlerne et kort opkog i duevandet (sørg for at det er letsaltet). Kom dem efter ca. 30 sekunder direkte koldt vand. Tag dem op lad dem dryppe tørre. Blend, ryst eller pisk en dressing bestående af sherryeddike, olivenolie og kraftig indkogt due bouillon. Smag til med salt og peber. Vend skorzonerrødder, finthakkede svesker, hakket persille og hakket lårkød i vinaigretten. Server salaten til det sprængte lune duebryst. Tips: Duekødet kan også pocheres i fonden inden den er kogt for meget ind. |
|
Opskriften er vist 10246 gange,
og udskrevet 136 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne