Oksemørbrad med filodej og cornel af grøntsags caviar

Oksemørbrad med filodej og cornel af grøntsags caviar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 stk.oksemørbrad skåret i 170 g Tournedos
4 stk.filodej
 smør
 salt
 peber
 
 Cornel:
1 aubergine
½ fl.italiensk Chianti Classico
1 gulerod
2 stk.løg
75 g.soltørrede tomater
2 stk.laurbærblade
1 rød peberfrugt
1 literbrun fond
1 grøn peberfrugt
1 gulerod
1 løg
100 g.champignon
3 fedhvidløg
1 kvisttimian
 
 
Opskrift:
Tournedos brunes af i smør, krydres med salt og peber. Rulles med 1 stykke trekantet filodej så den står op som et tårn.

Aubergine, gulerod, peberfrugt, hvidløg og løg skæres i tern. Sauteres med timian samt soltørrede tomater i olie. De gennemsauterede grøntsager kommes i kødhakkeren og dryppes fri for væde i en sigte. Smages til med salt og peber og fyldes op oven på Tournedos som steges i 12 min. ved 210 grader. Trækketid 10 min.

Sauce Chianti:
Champignon, løg og gulerod sauteres møre uden at få farve. Rødvin tilsættes og reduceres til det halve, tilsæt brun fond. Koges blank, sigtes og monteres med 200 g koldt smør.

Serveres med smørristede kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 15972 gange,
og udskrevet 401 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (43 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-19 10:36:40
Den opskrift er fra Per Etbøl, hotel Phoenix i København! Ingen points for kopiopskrifter...vær dog lidt opfindsom selv!