Cognacmarineret oksemørbrad fra Børkop Vandmølle
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Indsendt : Red : |
|
|
Appelsinløg:
Skær løgene i skiver og sauter dem et øjeblik i lidt vand og smør. Dryp løgskiverne af og kog dem i appelsinsaften til de er helt møre og væden godt indkogt - ca. 1/2 time. Smag til med salt og peber og køl af. Blancher den fint revne appelsinskal i lidt vand og hæld det fra. Før serveringen hældes evt. overskydende væde fra løgene, og de blandes med appelsinskal. Marineret oksemørbrad: Mørbraden smøres med alle krydderierne, der er rørt i senneppen. Den lægges på et stykke stanniol, og cognac dryppes over. Mørbraden indpakkes og marinerer i to døgn i køleskabet. Vendes af og til. Mørbraden nedfryses og skæres i meget tynde skiver - bedst på maskine, mens den endnu er frossen. Serveres med appelsinløg. En tør rosevin passer godt til. |
|
Opskriften er vist 68656 gange,
og udskrevet 1312 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (40 stemmer) |
|
Kommentarer ELISA - 2019-06-30 20:19:14 Lavede denne ret til en festlig aften med mine veninder og den vagte stor begejstring. Jeg havde lagt appelsinfileter fra 3 appelsiner henover løgene - det var super lækkert. Vi fik flere små retter og lækkert brød til - ville nok ikke servere det som en selvstændig ret. Kenneth - 2007-12-27 16:50:27 Man bør ikke bruge frisk krydderurter til at marinere kød i.... ellers god opskrift sj - 2007-12-08 11:54:32 Dette er en oksemørbrads-carpaccio, men det siger overskriften ikke noget om. Og ja - carpaccio er en yderst delikat italiensk specialitet, der spises rå, når ellers det er marineret tilstrækkeligt og skåret i ultratynde skiver. For jer der er skræmte ved tanken, er der kun et at sige: prøv det i praksis!! Eneste fejl her er vel egentlig overskriften, der burde lyde "carpaccio af cognaqmarineret oksemørbrad". Kennet - 2006-12-04 05:35:28 Den første del lyder meget lækkert, men ellers bliver det rimeligt uhyggeligt! Flemming - 2005-01-01 01:01:01 Var det muligt at få at vide hvordan den skal steges ???????? Birthe - 2005-01-01 01:01:01 Skal kødet spises råt? trine - 2005-01-01 01:01:01 skal mørbraden spises rå?? eller hvor lang tid skal den have i ovnen? Mester Kokken Kasper! : - 2005-01-01 01:01:01 4 Tommy - 2005-01-01 01:01:01 Der står ikke noget om hvor mange pers. det er til. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne