2 slags is til frugt

2 slags is til frugt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mælkeis
10 æggeblommer (str. store)
250 g.sukker
2 Vaniljestang
1 l.sødmælk
 
 Melonsne
1 æggehvide (str. stor)
3 spsk.Flormelis
1 moden netmelon, fx Galia (ca. 1 kg)
50 g.Flormelis
2 spsk.friskpresset citronsaft
200 g.friske hindbær
200 g.friske blåbær
 
 Tilbehør:
12 cl.kold, sød hvidvin, fx Sauternes.
 
Opskrift:
Mælke-is:
Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret til en luftig "æggesnaps". Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Kom korn og stænger i en gryde sammen med mælk og resten af sukkeret. Bring mælken i kog under omrøring og kog i ca. 1 min. Tag gryden af varmen. Hæld 4 dl af den varme mælk over i "æggesnapsen" under omrøring. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 1/2 min. eller til den bliver lidt tykkere. Må ikke koge. Køl blandingen. Si den over i en metalform (ca. 3 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.

Melon-"sne":
Pisk æggehviden stiv. Tilsæt flormelis og pisk i ca. 2 min. til blandingen bliver sej. Halver melonen og fjern kernerne. Skræl melonen (fjern også den hvide del lige under skrællen). Kom melonkød og flormelis i en food processor/hurtighakker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. til det er findelt. Rør æggehviden ned i melonblandingen og smag til med citronsaft. Hæld blandingen i en metalform (ca. 2 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen. Stil de to slags is i køleskabet ca. 40 min. før serveringen.

Ved serveringen:
Anret mælke-isen i kugler på portionstallerkener sammen med hindbær og blåbær. Skrab melon-isen med en ske til en "løs sne" og drys den over. Hæld evt. lidt Sauternes over isanretningerne eller server den til. Server straks.





karakterer:
Opskriften er vist 52686 gange,
og udskrevet 736 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (72 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-07-20 17:30:31
HEY! Du har hugget den opskrift DIREKTE fra Arla! Skam dig!! :(

  -   2009-08-13 16:14:54
den smager bedst hvis den får 2 minutter i microovnen

  -   2008-04-16 10:44:58
en venlig tanke til karolines køkken - der er opskriften nemlig også i....

  -   2008-01-03 12:28:05
Den lyder rigtig god!!?.<3 vil prøve at lave den senere!

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg gjorde en fejl at skaalen med æggesnaps, jeg hældte varm mælk over var af glas og den revnede og meget af isen sivede ud...pas paa

  -   2005-01-01 01:01:01
er enig m clarina, kan man ikk bruge noget letmælk eller sårn noget i den stil..... ;)

  -   2005-01-01 01:01:01
håber det smager som forventet når jeg laver det... HEHE

  -   2005-01-01 01:01:01
den smager sku rigitg godt..

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan de laves med andet mælk end sød mælk ?