Italiensk is - Gelato mælkeis
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog sødmælken op med den flækkede vaniljestang og de udskrabede korn. Lad den trække væk fra ilden.
Pisk æggeblommerne længe med sukkeret, til massen er hvid og luftig. Si mælken over æggemassen og tryk al saft af vaniljestangen. Pisk massen sammen og hæld den tilbage i gryden. Varm forsigtigt op under omrøring. Så snart cremen viser tegn på at tykne - dvs. den skal hænge så meget ved en træske, at man med en finger kan trække en streg på bagsiden af skeen, der beholder 'sporet'. Cremen må absolut ikke koge. Hæld cremen i en skål og køl den af under jævnlig piskning. Hæld den kolde creme i en ismaskine og frys den efter maskinens brugsanvisning. Tips: Isen kan varieres som andre isopskrifter med f.eks. tilsætning af knust hård nougat, eller 50 g cacao kogt sammen med mælk og vanilje. |
|
Opskriften er vist 106622 gange,
og udskrevet 2146 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2023-06-13 16:46:40 ca. 1½ liter her når der er rørt luft i. Men cremen kan jo evt. fryses af 2 gange. AnnBjoern - 2013-07-17 18:47:16 Hvor meget is får du af denne opskrift? For min ismaskine, kan nemlig kun rumme 1 liter anonym - 2010-02-04 16:29:41 Kan man ikke bruge noget andet end sødmælk? Og hvad hvis man gerne vil have den til at stå der længere tid? Altså, hvis man nu ikke vil spise den når konsistensen er fin, hvad så? Mister den så også det lækre? Nicolai - 2008-05-14 19:13:07 Har man ikke en ismaskine, kommer man beholderen (som skal kunne tåle frysning), i fryseren og rører i den 2-4 gange i timen - når den har passende konsistens tages den op og nydes :) Fryser man den "rigtigt" - altså lang tid og uden at røre, bliver den til "almindelig is" og mister sin cremede konsistens... Dorte - 2007-02-22 13:46:23 Jeg synes den er virkelig lækker, specielt som tilbehør til frugt kompot eller pandekager |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne