Italiensk is - Gelato mælkeis

Italiensk is - Gelato mælkeis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Gelato

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Italiensk is - Gelato mælkeis, billede 4 Italiensk is - Gelato mælkeis, billede 1 Italiensk is - Gelato mælkeis, billede 2 Italiensk is - Gelato mælkeis, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
170 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
8 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
Opskrift:
Kog sødmælken op med den flækkede vaniljestang og de udskrabede korn. Lad den trække væk fra ilden.

Pisk æggeblommerne længe med sukkeret, til massen er hvid og luftig.

Si mælken over æggemassen og tryk al saft af vaniljestangen. Pisk massen sammen og hæld den tilbage i gryden.

Varm forsigtigt op under omrøring. Så snart cremen viser tegn på at tykne - dvs. den skal hænge så meget ved en træske, at man med en finger kan trække en streg på bagsiden af skeen, der beholder 'sporet'. Cremen må absolut ikke koge.

Hæld cremen i en skål og køl den af under jævnlig piskning.

Hæld den kolde creme i en ismaskine og frys den efter maskinens brugsanvisning.

Tips:

Isen kan varieres som andre isopskrifter med f.eks. tilsætning af knust hård nougat, eller 50 g cacao kogt sammen med mælk og vanilje.







karakterer:
Opskriften er vist 106612 gange,
og udskrevet 2146 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5979 (1423 kcal)
KJ pr. Pers. 1494 (355 kcal)
Vægt ialt 1060 gram
Vægt pr. Pers. 265 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 564 KJ (134 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 19.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-06-13 16:46:40
ca. 1½ liter her når der er rørt luft i. Men cremen kan jo evt. fryses af 2 gange.

  -   2013-07-17 18:47:16
Hvor meget is får du af denne opskrift? For min ismaskine, kan nemlig kun rumme 1 liter

  -   2010-02-04 16:29:41
Kan man ikke bruge noget andet end sødmælk? Og hvad hvis man gerne vil have den til at stå der længere tid? Altså, hvis man nu ikke vil spise den når konsistensen er fin, hvad så? Mister den så også det lækre?

  -   2008-05-14 19:13:07
Har man ikke en ismaskine, kommer man beholderen (som skal kunne tåle frysning), i fryseren og rører i den 2-4 gange i timen - når den har passende konsistens tages den op og nydes :) Fryser man den "rigtigt" - altså lang tid og uden at røre, bliver den til "almindelig is" og mister sin cremede konsistens...

  -   2007-02-22 13:46:23
Jeg synes den er virkelig lækker, specielt som tilbehør til frugt kompot eller pandekager