Æble-karamel is med franske vafler
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Æblejuice nedkoges til 1dl. Under den sidste del af nedkogningen røres omhyggeligt, da mosten ellers brænder på, fordi den er ved at karamellisere.
Æblekaramellen koges op med piskefløde, den halve flækkede vaniljestang og sukkeret.
Flødemassen sies og legeres derefter over svag varme med de fire æggeblommer under grundig piskning.
Iscremen køres på ismaskine og fryses derefter.
Serveres med franske vafler. De franske vafler laves ved at udstikke butterdej i passende størrelser. Gennemprik dernæst dejstykkerne med en gaffel, således at det ikke hæver for meget. Den prikkede butterdej pensles med lidt pisket æg og bestrøs med sukker. Vaflerne bages til de er gyldne og sukkeret let karamelliseret. Vaflerne er meget søde, og derfor skal man ikke lade sig friste til at søde iscremen for meget. |
|
Opskriften er vist 18136 gange,
og udskrevet 326 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne