Artiskokker med vinegrette-sauce (Mikroovn)
Hovedingrediens : Grøntsager - Artiskokker Indsendt : Red : |
|
|
Vrid stilken af så tæt ved bunden som muligt og skær bunden glat.
Klip bladspidserne af og fjern de nederste grove blade. Skyld artiskokken godt og vej den.
Mikrobølg ved 900 watt mikrobølger i 10 min. Se andre kogetider for større eller mindre portioner under afsnittet Grønsager "grove grønsager"
Læg artiskokken med bunden opad i en stor skål. Læg en citronskive over.
Dæk med låg eller mikrobølgefilm.
Lad artiskokkerne trække i 5 min. efter endt kogetid.
Vinegrette-sauce · Pisk Dijon sennep og hvidvinseddike sammen. · Tilsæt olien lidt efter lidt, og pisk kraftigt med et lille piskeris eller en gaffel. Saucen skal blive let cremet. Sådan spises en artiskok: Pil et blad af ad gangen, dryp det i smør eller sauce og skrab den nederste kødfulde bladdel af med tænderne. Inderst sidder det såkaldte "skæg". Det løsnes ved at man forsigtig trækker i toppen. Tilbage er så den lækre bund der nydes med smør eller dressing til. Tips: Artiskokker serveres varme med smør, der er rørt blødt med lidt salt og citronsaft, eller kolde med en vinegrette-sauce. |
|
Opskriften er vist 23618 gange,
og udskrevet 401 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Mr. Baguette - 2019-03-08 15:33:18 vinegrette Er ikke en sauce, men en dressing. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne