Artiskokker med vinegrette-sauce (Mikroovn)

Artiskokker med vinegrette-sauce (Mikroovn), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Grøntsager - Artiskokker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.artiskokker
2 skivercitron eller limen
 
 sauce:
1 tsk.Dijonsennep
1 spsk.hvidvinseddike
3 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
 
Opskrift:
Vrid stilken af så tæt ved bunden som muligt og skær bunden glat. Klip bladspidserne af og fjern de nederste grove blade. Skyld artiskokken godt og vej den. Mikrobølg ved 900 watt mikrobølger i 10 min. Se andre kogetider for større eller mindre portioner under afsnittet Grønsager "grove grønsager" Læg artiskokken med bunden opad i en stor skål. Læg en citronskive over. Dæk med låg eller mikrobølgefilm. Lad artiskokkerne trække i 5 min. efter endt kogetid.

Vinegrette-sauce · Pisk Dijon sennep og hvidvinseddike sammen. · Tilsæt olien lidt efter lidt, og pisk kraftigt med et lille piskeris eller en gaffel. Saucen skal blive let cremet. Sådan spises en artiskok: Pil et blad af ad gangen, dryp det i smør eller sauce og skrab den nederste kødfulde bladdel af med tænderne. Inderst sidder det såkaldte "skæg". Det løsnes ved at man forsigtig trækker i toppen. Tilbage er så den lækre bund der nydes med smør eller dressing til.

Tips:

Artiskokker serveres varme med smør, der er rørt blødt med lidt salt og citronsaft, eller kolde med en vinegrette-sauce.





karakterer:
Opskriften er vist 23618 gange,
og udskrevet 401 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-03-08 15:33:18
vinegrette Er ikke en sauce, men en dressing.