Ananasis med chokoladesovs

Ananasis med chokoladesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Frugt - Ananas

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 æggeblommer
0.75 dl.sukker
1 tsk.Vaniljesukker
3 dl.piskefløde
1 dåseananasmos, ca 450 g
 
 Sovs:
 dl.vand
 dl.sukker
 dl.kakao
2 spsk.smør eller margarine
1 posemandelflager
 evt 2 spsk cognac
 
Opskrift:
Til isen kommes æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål og piskes til det bliver tykt og luftigt. Tilsæt fløde samt ananas med væden. Hæld ismassen i en ismaskine og kør i ca. 35 min. Kom den halvfrosne ismasse i en form, stil den i fryseren og lad den fryse mindst 4 timer. Før isen skal serveres, sættes den først i køleskabet i 30 min og dernæst i 5-10 min i stuetemperatur. Vend den ud på et fad og pynt den.

Hæld vandet, sukkeret og kakaoen til sovsen i en tykbundet kasserolle. Varm det op under stadig omrøring. Lad sovsen koge 1-2 min, men pas på den ikke brænder på. Tilsæt smør. Lav den eventuelt i forvejen og opbevar den i køleskabet.

Rist mandlerne på en plade i ovnen ved 175º i 5 min. Hæld chokoladesaucen, varm eller kold, i en serveringsskål og kom eventuelt cognac i. Drys med mandelflager.





karakterer:
Opskriften er vist 28266 gange,
og udskrevet 437 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu