Risengrød i mikroovn

Risengrød i mikroovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 1 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Mælkegrød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Risengrød i mikroovn, billede 4 Risengrød i mikroovn, billede 1 Risengrød i mikroovn, billede 2 Risengrød i mikroovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Kom ris, mælk og salt i en skål, vi bruger en 2-3 liter skål.

Dæk til wita wrap prik nogle lufthuller og bring det i kog på fuld effekt (900 W) 5 minutter.

Rør godt rundt og fortsæt på 50% 450 W i 16 minutter rør rundt hver 4-5 minutter.

Bliver grøden for fast så giv den lidt ekstra mælk og giv den så et lille "opkog" i mikroovnen.

Serveres med kanelsukker og smør.





karakterer:
Opskriften er vist 261712 gange,
og udskrevet 3812 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (99 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2158 (513 kcal)
KJ pr. Pers. 2158 (513 kcal)
Vægt ialt 390 gram
Vægt pr. Pers. 390 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 553 KJ (131 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 22.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-12-14 21:37:40
Jeg plejer også at bruge gryde i høkasse (under dynen, indpakket i avis). Perfekt. Pt. ved at prøve i micro. OBS. @forfatter og alle; Brug aldrig plastik til at koge i, det vil sandsynligvis afgive giftige substanser af forskellig slags + nanoplastik. Cocktail effekt vigtig at huske. Micro; Kun glas, porcelæn, sten og keramisk der ikke suger fugt. God fornøjelse :)

  -   2017-12-20 18:03:37
Det er super godt at lave risengrød i micro ovn. Det brænder ikke. Men lav små portioner, så er det nemmest at styre. Jeg skulle lave til 15, lavede det i tre skåle, så kan man hele tiden skifte, og det er aldrig kogt over for mig.

  -   2013-02-28 14:36:40
ehh.. mælk+ris+salt -> alm opkog og omrørekog i 3-4 min Gryde af komfur Gryde ind i seng (høkasse) 1 time til pjank... gryde på konfur opkog servering -nb -risengrød kan fryses :p

  -   2011-03-14 17:43:43
Rigtig god opskrift.......kan varmt anbefales.....uhmmmm :o)

  -   2005-01-01 01:01:01
Tips jeg selv har brugt i mange år: sæt en træ-grydeske i skålen. Den "sætter sig i et hjørne af ovnen og sørger for stadig omrøring (naturligvis, hvis der er en drejetallerken)

  -   2005-01-01 01:01:01
det er en god opskrift hvis man ikke vilo vente 50 min på en hel gryde risengrød... mums mums