Risengrød i mikroovn
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom ris, mælk og salt i en skål, vi bruger en 2-3 liter skål.
Dæk til wita wrap prik nogle lufthuller og bring det i kog på fuld effekt (900 W) 5 minutter. Rør godt rundt og fortsæt på 50% 450 W i 16 minutter rør rundt hver 4-5 minutter. Bliver grøden for fast så giv den lidt ekstra mælk og giv den så et lille "opkog" i mikroovnen. Serveres med kanelsukker og smør. |
|
Opskriften er vist 261712 gange,
og udskrevet 3812 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (99 stemmer) |
|
Kommentarer Peter Skovsted - 2024-12-14 21:37:40 Jeg plejer også at bruge gryde i høkasse (under dynen, indpakket i avis). Perfekt. Pt. ved at prøve i micro. OBS. @forfatter og alle; Brug aldrig plastik til at koge i, det vil sandsynligvis afgive giftige substanser af forskellig slags + nanoplastik. Cocktail effekt vigtig at huske. Micro; Kun glas, porcelæn, sten og keramisk der ikke suger fugt. God fornøjelse :) Bodil - 2017-12-20 18:03:37 Det er super godt at lave risengrød i micro ovn. Det brænder ikke. Men lav små portioner, så er det nemmest at styre. Jeg skulle lave til 15, lavede det i tre skåle, så kan man hele tiden skifte, og det er aldrig kogt over for mig. old - 2013-02-28 14:36:40 ehh.. mælk+ris+salt -> alm opkog og omrørekog i 3-4 min Gryde af komfur Gryde ind i seng (høkasse) 1 time til pjank... gryde på konfur opkog servering -nb -risengrød kan fryses :p Randi - 2011-03-14 17:43:43 Rigtig god opskrift.......kan varmt anbefales.....uhmmmm :o) mobra - 2005-01-01 01:01:01 Tips jeg selv har brugt i mange år: sæt en træ-grydeske i skålen. Den "sætter sig i et hjørne af ovnen og sørger for stadig omrøring (naturligvis, hvis der er en drejetallerken) chefkokken - 2005-01-01 01:01:01 det er en god opskrift hvis man ikke vilo vente 50 min på en hel gryde risengrød... mums mums |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne