Lammekølle med ovnbagte grønsager
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : |
|
|
Gnid lammekøllen med presset hvidløg, timian, 2 tsk salt og 1/2 tsk peber. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både på langs. Skyl dem og dup dem tørre med et viskestykke.
Del rødløgene i 6-8 både.
Smelt smørret og pensl en bradepande. Bland resten af smørret med timian og 2 tsk salt og 1/2 tsk peber. Vend halvdelen af smørret med kartofler og rødløg og fordel det i bradepanden. Læg lammekøllen på en rist over bradepanden og steg lammekølle og kartofler/løg 1 time ved 180 grader. Skær pastinakker i 4 dele og dernæst i grove skiver. Rens rosenkålene, er de store kan de evt. deles. Bring 2 l vand og 1 spsk salt i kog og kog rosenkål og pastinakker heri i 5 min. Vend grønsagerne med resten af det smeltede smør. Fordel grønsagerne over kartofler og løg og sæt det ovnen sammen med kødet i yderligere 15 min. Tag lammekøllen ud (et stegetermometer skal vise 65 grader, hvis man ønsker rosastegt kød),og lad den hvile 15 min. før den skæres ud. Tips: Bruger man en frossen lammekølle er det vigtigt, at den er optøet langsomt i køleskab. Den må gerne stå 1 time ved stuetemperatur, inden den skal steges. Rosenkål, pastinak og kartofler er en god vinterkombination, både til frikassé og som her til ovnstegte grønsager. |
|
Opskriften er vist 21500 gange,
og udskrevet 524 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne