Lammekølle med ovnbagte grønsager

Lammekølle med ovnbagte grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 lammekølle (1,4 kg)
2 fedhvidløg
2 tsk.tørret timian
2 kg.kartofler
4 rødløg
50 g.smør
3 småpastinak
500 g.rosenkål
2 tsk.tørret timian
 
Opskrift:
Gnid lammekøllen med presset hvidløg, timian, 2 tsk salt og 1/2 tsk peber. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både på langs. Skyl dem og dup dem tørre med et viskestykke. Del rødløgene i 6-8 både.

Smelt smørret og pensl en bradepande. Bland resten af smørret med timian og 2 tsk salt og 1/2 tsk peber. Vend halvdelen af smørret med kartofler og rødløg og fordel det i bradepanden. Læg lammekøllen på en rist over bradepanden og steg lammekølle og kartofler/løg 1 time ved 180 grader.

Skær pastinakker i 4 dele og dernæst i grove skiver. Rens rosenkålene, er de store kan de evt. deles. Bring 2 l vand og 1 spsk salt i kog og kog rosenkål og pastinakker heri i 5 min. Vend grønsagerne med resten af det smeltede smør. Fordel grønsagerne over kartofler og løg og sæt det ovnen sammen med kødet i yderligere 15 min.

Tag lammekøllen ud (et stegetermometer skal vise 65 grader, hvis man ønsker rosastegt kød),og lad den hvile 15 min. før den skæres ud.


Tips:

Bruger man en frossen lammekølle er det vigtigt, at den er optøet langsomt i køleskab. Den må gerne stå 1 time ved stuetemperatur, inden den skal steges. Rosenkål, pastinak og kartofler er en god vinterkombination, både til frikassé og som her til ovnstegte grønsager.





karakterer:
Opskriften er vist 21500 gange,
og udskrevet 524 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu