Lammekølle med hvide bønner
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Lammesky:
Ben og sener fra den afpudsede og istandgjorte kølle, brunes af sammen med grønsagerne. Vandet tilsættes og koges langsomt op under afskumning. Bouillonen koger ca. 2 timer, eller indtil halvdelen af vandet er fordampet. Bouillonen sigtes og smages til med salt og peber. Kølle: Lammekøllen deles i musklerne, (inderlår, yderlår, lårtunge, klump og fladsteg) eller De kan nøjes med at udbene køllen. Kødet brunes af, krydres med salt og peber. Steges rosa i ovnen i ca. 10-12 min. (afhængig af kødstykke), ved 180 grader C. Er lammekøllen udbenet - er stegetiden ca. 1 ¼ time. Bønner: De hvide bønner udblødes i koldt vand (så det dækker) i ca. 12 timer. Koges herefter næsten møre i hønsebouillon (ca. 8-10 minutter). Tilsættes fløde og frisk timian og koges jævn. Ingefærsky: 1 liter af den færdige lammebouillon smages til med revet ingefær, jævnes eventuel med en anelse maizenamel udrørt i lidt koldt vand og monteres til sidst med lidt koldt smør. Tilbehør: Svampene renses og steges af på en varm pande, sammen med lidt hakket hvidløg. Smørret tilsættes og der smages til med den hakkede persille, salt og peber. Grønsager: Grønsagerne (årstidens friske), blancheres og koges sprøde. Anretning Kødet trancheres (skæres i tynde skiver) og serveres på de hvide bønner. Ingefærskyen lægges rundt om de hvide bønner, og tallerkenen dekoreres med svampe og grønsager. Serveres f.eks. med råstegte kartofler eller nye aspargeskartofler. |
|
Opskriften er vist 9386 gange,
og udskrevet 165 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne