Ahornparfait på brændt crème med sprøde nøddeflager
Hovedingrediens : Diverse produkter - Sirup Indsendt : Red : |
|
|
Parfait:
Pisk fløden til skum og sæt den til side (køligt). Ahornsirup varmes forsigtigt igennem med de hakkede valnødder og sukkeret. Tilsæt under piskning vaniljen og æggeblommerne. Pisk over varme til massen bliver godt luftig. "Massen må ikke koge". Køl æggemassen ned og vend forsigtigt flødeskummet i. Desserten fryses i 8 cylindriske forme (kan laves af røret fra en køkkenrulle som beklædes med alufolie). Nøddeflager: Smelt smørret og opløs flormelis heri. Tilsæt de hakkede hasselnødder, mel og piskefløde. Massen bages i ovn ved 170 grader ca. 10 min. Cremesauce: Mælken koges op sammen med kanel og vanilje. Æggeblommerne røres sammen med maizenamel og brun farin i en gryde. Den varme mælk hældes ved æggemassen og koges forsigtigt igennem, til den bliver jævn. Anretning: Cremen fordeles på 4 tallerkener, drysses med lidt flormelis og sættes under grillen til cremen tager farve. På den lune creme anrettes først nøddeflager og derefter isen ovenpå. |
|
Opskriften er vist 22956 gange,
og udskrevet 598 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (29 stemmer) |
|
Kommentarer charlotte - 2005-01-01 01:01:01 denne ret er bare super god.. brugte den nytårs aften og alle synes den var himmelsk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne