Ahornparfait på brændt crème med sprøde nøddeflager

Ahornparfait på brændt crème med sprøde nøddeflager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Parfait

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sirup

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Parfait:
5 dl.piskefløde
5 æggeblommer
80 g.sukker
½ Vaniljestang
60 g.valnødder, hakkede
1 dl.ahornsirup
 
 Nøddeflager:
75 g.hasselnødder, hakkede
75 g.smør
75 g.flormelis
 spsk.piskefløde
60 g.mel
 
 Cremesauce:
3 dl.mælk
½ Kanelstang
30 g.brun farin
2 æggeblommer
20 g.maizenamel
½ Vaniljestang
 
Opskrift:
Parfait:
Pisk fløden til skum og sæt den til side (køligt). Ahornsirup varmes forsigtigt igennem med de hakkede valnødder og sukkeret. Tilsæt under piskning vaniljen og æggeblommerne. Pisk over varme til massen bliver godt luftig. "Massen må ikke koge". Køl æggemassen ned og vend forsigtigt flødeskummet i. Desserten fryses i 8 cylindriske forme (kan laves af røret fra en køkkenrulle som beklædes med alufolie).

Nøddeflager:
Smelt smørret og opløs flormelis heri. Tilsæt de hakkede hasselnødder, mel og piskefløde. Massen bages i ovn ved 170 grader ca. 10 min.

Cremesauce:
Mælken koges op sammen med kanel og vanilje. Æggeblommerne røres sammen med maizenamel og brun farin i en gryde. Den varme mælk hældes ved æggemassen og koges forsigtigt igennem, til den bliver jævn.

Anretning:
Cremen fordeles på 4 tallerkener, drysses med lidt flormelis og sættes under grillen til cremen tager farve. På den lune creme anrettes først nøddeflager og derefter isen ovenpå.





karakterer:
Opskriften er vist 22954 gange,
og udskrevet 598 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
denne ret er bare super god.. brugte den nytårs aften og alle synes den var himmelsk