Lammekølle med gorgonzola

Lammekølle med gorgonzola, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1300 g.udbenet lammekølle
 salt
 friskkværnet peber
4 spsk.olivenolie
1 fedhvidløg
3 løg
1 kvistrosmarin
2.5 dl.piskefløde
2.5 dl.lammebouillon af terning
150 g.gorgonzola
 
Opskrift:
Gnid lammekøllen med salt og peber og lad den brune i ovnen i bradepanden med lidt fedtstof, samt hakket løg og hvidløg.

Læg rosmarin ved, tilsæt lidt fløde og bouillon og lad stegen stå ved 175° i ca. 1 1/4 time. Tilsæt mere væde efterhånden, bradepanden må ikke stege tør. Dæk stegen med alufolie og hold den varm i ovnen, mens saucen tilberedes.

Hæld skyen fra saucen over i en gryde. Kom lidt kogende vand i bradepanden, så alle stegerester kommer med i gryden.

Fjern rosmarinen, mos osten let og kom den i og lad saucen koge ensartet under piskning. Smag til med salt og peber, hæld saucen gennem en sigte og varm den til kogepunktet.

Skær stegen i skiver og server med Ristede kartofler, drysset med rosmarin.





karakterer:
Opskriften er vist 16554 gange,
og udskrevet 580 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-09 12:50:24
virkelig god. lækker sovs