Valnød/Ahorn gelato

Valnød/Ahorn gelato, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Gelato

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Valnød/Ahorn gelato, billede 4 Valnød/Ahorn gelato, billede 1 Valnød/Ahorn gelato, billede 2 Valnød/Ahorn gelato, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Grundmasse:
3-4 æggeblommer
100 g.sukker
2 dl.sødmælk
0.75 dl.piskefløde
 
60 g.valnødder
50 g.ahornsirup
 
Opskrift:
Æggeblommer piskes med sukker. Sødmælk piskefløde gives et opkog og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under grundig piskning; massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinder.

Den afkøles i køleskab før den anvendes.

Valnødderne hakkes fint og koges med ahornsirup til en tyk grød, blandes med grundmassen og køres i ismaskinen når det er afkølet

Tips:

En italiensk gelato er en blød cremet sag, kompakt og slet ikke luftig, med en kraftig smag og en unik sej konsistens - den serveres ikke så kold som man ellers er vant til, så den skal derfor serveres i et ikke varme/kulde-ledende materiale (bæger, vaffel eller skåle der først har været i fryseren).





karakterer:
Opskriften er vist 17220 gange,
og udskrevet 278 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu