Valnød/Ahorn gelato
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggeblommer piskes med sukker.
Sødmælk piskefløde gives et opkog og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under
grundig piskning; massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller
bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet
forsvinder.
Den afkøles i køleskab før den anvendes. Valnødderne hakkes fint og koges med ahornsirup til en tyk grød, blandes med grundmassen og køres i ismaskinen når det er afkølet Tips: En italiensk gelato er en blød cremet sag, kompakt og slet ikke luftig, med en kraftig smag og en unik sej konsistens - den serveres ikke så kold som man ellers er vant til, så den skal derfor serveres i et ikke varme/kulde-ledende materiale (bæger, vaffel eller skåle der først har været i fryseren). |
|
Opskriften er vist 17131 gange,
og udskrevet 278 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne