Vanille gelato

Vanille gelato, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Gelato

Hovedingrediens : Krydderurter - Vanille

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Vanille gelato, billede 4 Vanille gelato, billede 1 Vanille gelato, billede 2 Vanille gelato, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Grundmasse:
8 æggeblommer, pasteuriserede
120 g.sukker
 dl.sødmælk
 dl.piskefløde
 
2 Vaniljestang
Opskrift:
Æggeblommer piskes med sukker og korn af vaniljestang.

Sødmælk piskefløde gives et opkog med de tomme vaniljestænger hvorefter de fjernes og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under grundig piskning.

Massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinder.

Den afkøles i køleskab før den anvendes og isen køres som normalt.

Tips:

En italiensk gelato er en blød cremet sag, kompakt og slet ikke luftig, med en kraftig smag og en unik sej konsistens - den serveres ikke så kold som man ellers er vant til, så den skal derfor serveres i et ikke varme/kulde-ledende materiale (bæger, vaffel eller skåle der først har været i fryseren).





karakterer:
Opskriften er vist 33670 gange,
og udskrevet 656 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-08-19 07:15:33
Opskriften er til ismaskine, så når massen er kølet af hældes den i den afkølede ismaskine og køres til den er frosen

  -   2013-08-18 20:28:54
....og isen køres som normalt???

  -   2009-04-07 17:49:44
Det kan godt betale sig, at lave lidt større mængder, da det er en ret tidskrævende opskrift. Rigtig god og lækker is :o)

  -   2008-09-05 20:55:23
Er det nødvendigt at bruge en ismaskine?

  -   2005-01-01 01:01:01
Fantastisk is - kræver en god ismaskine og lidt øvelse for at undgå æggemassen koagulerer. Slår enhver købeis med flere længder.