Vanille gelato
Hovedingrediens : Krydderurter - Vanille Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggeblommer piskes med sukker og korn af vaniljestang.
Sødmælk piskefløde gives et opkog med de tomme vaniljestænger hvorefter de fjernes og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under grundig piskning. Massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinder. Den afkøles i køleskab før den anvendes og isen køres som normalt. Tips: En italiensk gelato er en blød cremet sag, kompakt og slet ikke luftig, med en kraftig smag og en unik sej konsistens - den serveres ikke så kold som man ellers er vant til, så den skal derfor serveres i et ikke varme/kulde-ledende materiale (bæger, vaffel eller skåle der først har været i fryseren). |
|
Opskriften er vist 33445 gange,
og udskrevet 655 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2013-08-19 07:15:33 Opskriften er til ismaskine, så når massen er kølet af hældes den i den afkølede ismaskine og køres til den er frosen borris - 2013-08-18 20:28:54 ....og isen køres som normalt??? Tine - 2009-04-07 17:49:44 Det kan godt betale sig, at lave lidt større mængder, da det er en ret tidskrævende opskrift. Rigtig god og lækker is :o) ismanden - 2008-09-05 20:55:23 Er det nødvendigt at bruge en ismaskine? MoWa - 2005-01-01 01:01:01 Fantastisk is - kræver en god ismaskine og lidt øvelse for at undgå æggemassen koagulerer. Slår enhver købeis med flere længder. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne