Chokolade/Rom gelato
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggeblommer piskes med sukker.
Sødmælk piskefløde gives et opkog og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under
grundig piskning; massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller
bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet
forsvinder.
Den afkøles i køleskab før den anvendes. Mørk chokolade smeltes under vandbad, og 1/3 grundmasse emulgeres forsigtigt deri, hvorefter rommen tilsættes sammen med kakaooen. Efter lidt tid tilsættes resten af grundmassen og isen køres som normalt. Tips: En italiensk gelato er en blød cremet sag, kompakt og slet ikke luftig, med en kraftig smag og en unik sej konsistens - den serveres ikke så kold som man ellers er vant til, så den skal derfor serveres i et ikke varme/kulde-ledende materiale (bæger, vaffel eller skåle der først har været i fryseren). |
|
Opskriften er vist 24250 gange,
og udskrevet 403 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-03-02 11:25:28 den er rigtig lækker Annette - 2012-01-18 14:24:54 Meget lækker gelato. Synes det er en stor portion til 2 personer, men det jo fint nok. Min mand og jeg var dog enige om at den smaget MEGET af chokolade, selvom jeg ikke havde tilsat kakao, måske fordi jeg havde brugt en god 70% chokolade. Rommen kunne vi derimod ikke smage - jeg ville heller ikke bruge mere end de angivne 2 spsk, da det jo også gerne skulle kunne fryse :-) sven - 2009-09-03 08:13:52 Jeg forstår ikke portioneringen. Jeg har lavet isen nøje efter opskriften og får så 500 gr is ud af det. Det rækker ikke til 6 personer i min verden. Gør jeg fejl? sharmaake - 2008-02-03 18:06:05 er det bare det bedst mad nogen sinder jeg syns det er piss lækert jeg håber bare at det vil smager såer godt som det smagt for mig jeg håber at det smager ligsåer godt som det smager for mig at det smageer for alle folk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne