Mandel Gelato

Mandel Gelato, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Gelato

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Mandel Gelato, billede 4 Mandel Gelato, billede 1 Mandel Gelato, billede 2 Mandel Gelato, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl.sødmælk
1 tsk.maizena
90 g.sukker
 
4 Æggeblommer, pasteuriseret
50 g.sukker
1 tsk.vanillesukker
 
90 g.mandelmel eller blendede smuttede mandler
 evt. et par dråber mandelolieekstrakt
 
2.5 dl.piskefløde
 
 evt. lidt frisk frugt
 evt. et par italienske makroner
 
Opskrift:
Sødmælken blandes med maizena og sukker og gives et opkog.

Æggeblommerne piskes godt med sukker og vanillesukker og den varme mælk tilsættes i en tynd stråle under kraftig piskning.

Mælkeblandingen kommes tilbage i gryden og varmes op under omrøring til at tykner (og skummet forsvinder) - pas på at det ikke får for meget varme.

Mandelmel og mandelolieekstrakt, tilsættes den varme mælkeblanding, og det trækker mens det køler af.

Piskefløde piskes halvstift, blandes med smagsblandingen og køres færdig i en ismaskine - skal evt. i fryseren bagefter for at blive helt færdigt.

Serveres med lidt frisk frugt og et par italienske makroner (hårde eller bløde).





karakterer:
Opskriften er vist 23568 gange,
og udskrevet 278 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu