Svenske teboller

Svenske teboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :     

Ingredienser:
3 dl.mælk
25 g.margarine
25 g.gær
1 tsk.salt
1 spsk.sirup
0.5 spsk.sirup
0.5 tsk.stødt anis
1 dl.rugmel
6 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Gæren smuldres i dejfadet, hæld lidt af den lunde mælk over og lad det stå 10 min. Smelt margarine, hæld resten af mælken i og lad den blive lund. Rør salt, sirup, anis og rugmel i hæld det over gæren sammen med det meste af hvedemelel. Rør dejen godt og lad den hæve til det dobbelte, tildækket og lunt.

Ælt dejen let igennem og rul den ud på et melet bord ca. 2 cm. tyk.

Stilk dejen ud til små runde boller med et glas 6 - 7 cm. diameter. Lad bollerne hæve på plade til det dobbelte, Hvorefter de pensles med mælk og bages ved 225 grader i ca. 12-15 min.

Serveres lunde med smør og pølse eller saltkød.





karakterer:
Opskriften er vist 14645 gange,
og udskrevet 225 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-10-20 17:28:44
hvor meget sirup var det lige der skulle i ½ spsk. 1 spsk. eller 1½ spsk :s