Lammekølle i grønsagsfad

Lammekølle i grønsagsfad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lammekølle i grønsagsfad, billede 4 Lammekølle i grønsagsfad, billede 1 Lammekølle i grønsagsfad, billede 2 Lammekølle i grønsagsfad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.lammekølle
2 fedknust hvidløg
2 tsk.tørret timian
 salt
 peber
50 g.margarine
 
 Grønsagsfad:
1 kg.kartofler
1 stort løg
2 porre
250 g.champignon
2.5 dl.piskefløde
2 dl.vand
25 g.margarine
 salt
 peber
1 bdt.persille
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Et stort ovnfast fad smøres. Kartoflerne lægges i.

Rens alle grøntsagerne, løget skæres i tern, porre i strimler og champignonerne i 1/4. Grøntsagerne fordeles over kartoflerne. Der drysses med salt og peber.

Piskefløde og vand tilsættes. Lammekøllen krydres med hvidløg, timian, salt og peber. Margarinen fordeles på kødet.

Grøntsagsfadet sættes i ovnen på nederste rille, ved 200 grader og lammekøllen lægges oven på, med undersiden opad (på en bagerist). Køllen steges i 45 min., så vender an den og lader den stege i 45 min.

Sluk ovnen, tag kødet ud og lad køllen hvile i 15 min. inden den skæres ud.

Serveres med tomatsalat.





karakterer:
Opskriften er vist 25800 gange,
og udskrevet 1085 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-04-13 16:37:56
Med porrene i toppen af fadet, så bliver de lidt for sprøde, jeg vil mene at de skal vendes med kartofler og champignon, så de ikke ligger i toppen. Lammekøllen gav vi 45 min. ekstra for gennemstegt som ses på billedet.

  -   2007-11-03 15:10:04
Rigtig god, er simpelthen blevet vores farvorit

  -   2005-01-01 01:01:01
Perfekt lammekølle