Lammekølle i grønsagsfad
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver.
Et stort ovnfast fad smøres.
Kartoflerne lægges i.
Rens alle grøntsagerne, løget skæres i tern, porre i strimler og champignonerne i 1/4. Grøntsagerne fordeles over kartoflerne. Der drysses med salt og peber. Piskefløde og vand tilsættes. Lammekøllen krydres med hvidløg, timian, salt og peber. Margarinen fordeles på kødet. Grøntsagsfadet sættes i ovnen på nederste rille, ved 200 grader og lammekøllen lægges oven på, med undersiden opad (på en bagerist). Køllen steges i 45 min., så vender an den og lader den stege i 45 min. Sluk ovnen, tag kødet ud og lad køllen hvile i 15 min. inden den skæres ud. Serveres med tomatsalat. |
|
Opskriften er vist 25792 gange,
og udskrevet 1085 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2014-04-13 16:37:56 Med porrene i toppen af fadet, så bliver de lidt for sprøde, jeg vil mene at de skal vendes med kartofler og champignon, så de ikke ligger i toppen. Lammekøllen gav vi 45 min. ekstra for gennemstegt som ses på billedet. pipsen - 2007-11-03 15:10:04 Rigtig god, er simpelthen blevet vores farvorit Pia, Sorø - 2005-01-01 01:01:01 Perfekt lammekølle |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne