Tjällknöl
Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Elg - Elsdyr Oprindelsesland : Sverige Indsendt : Red : |
|
|
Elgstegen (oksestegen) tages direkte ud af fryseren og lægges dybfrossen i oven ved 75-80 grader i 12 timer.
Marinade: Marinaden tilberedes ved at de forskellige ingredienser blandes og hvidløget tilsættes (den kan enten presses eller skæres i skiver efter behag). Efter de 12 timer tages kødet ud af ovnen og lægges i marinaden. Kød og marinade stilles i køleskabet i 4-6 timer. Kødet skal være dækket eller så skal det vendes med jævne mellemrum. Efter det, er kødet serveringsklart. Kødet passer fantastisk god til alle former for kartoffelgratin og andre gratiner, samt til diverse former for kartoffelsalat m.m. Desuden er det en fantastisk ingrediens i biksemad. Derudover er det godt som pålæg. |
|
Opskriften er vist 22049 gange,
og udskrevet 423 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Rosa Pedersen - 2009-09-20 08:47:55 Hej ville lige spørge om jeg har forstået opskriften rigtigt , kødet skal stege 12 timer ved 100 g derefter marineres 6 timer i køleskab , skal kødet serveres køldt???? Olga - 2005-01-01 01:01:01 Vi bruger culotte, det er suverænt per kauffmann - 2005-01-01 01:01:01 vi har prøvet med både elg og dådyrkølle til gratinerede kartofler, begge gange med stor succes. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne