Jansons Fristelser (den danske udgave)
Hovedingrediens : SildeFisk - Ansjoser Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Kartoflerne skæres i tynde skiver eller stave. Løgene skæres i tynde ringe. I et smurt ildfast fad lægges et lag kartofler i bunden. Derpå fordeles løgringe og ansjoser og derefter endnu et lag kartofler. Fløden hældes over sammen med lidt af saften fra ansjosglasset. Smørklatter fordeles henover. Retten sættes i ovnen ved 200 grader i 50-60 min. Kartoflerne skal være møre og fløden tyk.
Tips: Retten er velegnet til et frokostbord og særdeles god til julefrokosten. Der serveres Wasa fladbrød el. Rågi knækbrød med smør til. En øl og evt. en snaps hører sig også til. |
|
Opskriften er vist 41970 gange,
og udskrevet 693 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (9 stemmer) |
|
Kommentarer DCM - 2012-02-17 16:27:19 Kan også laves med monay sauce i stedet for fløde. Giver en god smag sammen med ansjoserne/benfri sild. Conny - 2011-06-13 02:24:49 Når man ikke kan lide ansjoser - så steger jeg een pk bacon i små stykker, og lader dem suge fedtet op på køkkenrulle, og ligger dem imellem laget, og hvem siger dog at det Skal være fedtfattigt, når man engang imellem skal have det godt med middagsmaden?. Jeg bruger halv fløde og halv mælk - ingen problemer - det smager ligeså godt. Guffelhornet - 2007-03-08 21:49:28 Den er rigtig god. Men bestemt ikke en slanke opskrift. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne