Jansons Frestelser
Hovedingrediens : SildeFisk - Ansjoser Oprindelsesland : Sverige Indsendt : Red : |
|
|
Kartoflerne skrælles og skæres i blyantstynde strimler. Løget pilles og skæres i ringe, disse steges i lidt margarine eller olie, på en stegepande til de er klare. Et mellemstort ildfastfad smøres med margarine eller olie. I bunden lægges halvdelen af de strimlede kartofler. Herover lægges løgene, og der krydres med salt og peber. Ansjoserne tages op af lagen, (denne gemmes, skal bruges senere). Rygfinnen fjernes på ansjoserne, og de klargjorte ansjoser lægges i et lag ud over kartoffel og løg bunden. De resterende strimlede kartofler lægges på ansjoserne, piskefløden og lagen fra ansjoserne hældes over. og der krydres på ny med salt og peber. Til slut kommes der et par margarine eller olie klatter på toppen af retten. Retten sættes i en forvarmet ovn på 200 grader, og steges i 45-60 minutter, mærk med en kødnål om kartoflerne er færdige, ellers forlænges stegetiden lidt.
Retten serveres rygende varm, evt. med groft rugbrød. Tips: Egner sig fortrindeligt som varm ret på frokostbordet, men kan også med fordel spises som selvstændig middagsret, evt. med et stk. groft rugbrød til. |
|
Opskriften er vist 18849 gange,
og udskrevet 367 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (19 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne