Jerk
Hovedingrediens : Krydderurter - Diverse krydderurter Oprindelsesland : Caribien Indsendt : Red : |
|
|
Stød peber, allehånde og koriander i en morter – det må ikke blive alt for fint. Bland med de øvrige ingredienser
Tips: Jerk er en caribisk krydderiblanding, der oprindelig blev brugt til at gnide kød med for at gøre det mørt og for at konservere det. I dag er der opstået en kulinarisk trend i Caribien omkring jerk, så det bruges til alle typer kød, fisk og fjerkræ, i salsaer, som krydderi i gryderetter og som panering på løgringe og kartoffelbåde der frituresteges. Her bliver krydderblandingen lavet med friske løg og citronsaft og dels gnubbet ind i svinekoteletter og dels brugt som krydderi i en pæredansk salsa. |
|
Opskriften er vist 27542 gange,
og udskrevet 433 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Conny - 2011-02-04 20:11:26 Så på 3puls, at en kok brugte en ribbensteg, hvor sværen var skåret lidt ned i kødet og med jerk masseret ind. Den fik vi idag, og var simpelthen en fantastisk oplevelse. Ribbenstegen skal stege v/160 gr. i ca 1,3/4 time, og derefter grilles i ovnen. Med salt kartofter (kogte kartofler m/lidt olie og grovsalt - i ovnen ca. 30 minutter), var det næsten en goumet middag. anonym - 2010-10-10 15:30:35 Har lige lavet det og brugt det på kylling det giver en framragne smag kan kun anbefales. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne