Jerk

Jerk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Krydderurter - Diverse krydderurter

Oprindelsesland : Caribien

CaribienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 spsk.sort peber
1 spsk.allehånde
1 spsk.korianderfrø
1 spsk.salt
2 tsk.tørret timian
1 tsk.tørret salvie
0.5 tsk.Muskatnød, friskrevet
1 finthakket løg
2 fedfinthakket hvidløg
1 frisk fintsnittet stærk chili (fx habanero)
0.5 citron saft heraf
 
Opskrift:
Stød peber, allehånde og koriander i en morter – det må ikke blive alt for fint. Bland med de øvrige ingredienser

Tips:

Jerk er en caribisk krydderiblanding, der oprindelig blev brugt til at gnide kød med for at gøre det mørt og for at konservere det. I dag er der opstået en kulinarisk trend i Caribien omkring jerk, så det bruges til alle typer kød, fisk og fjerkræ, i salsaer, som krydderi i gryderetter og som panering på løgringe og kartoffelbåde der frituresteges. Her bliver krydderblandingen lavet med friske løg og citronsaft og dels gnubbet ind i svinekoteletter og dels brugt som krydderi i en pæredansk salsa.





karakterer:
Opskriften er vist 27542 gange,
og udskrevet 433 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-04 20:11:26
Så på 3puls, at en kok brugte en ribbensteg, hvor sværen var skåret lidt ned i kødet og med jerk masseret ind. Den fik vi idag, og var simpelthen en fantastisk oplevelse. Ribbenstegen skal stege v/160 gr. i ca 1,3/4 time, og derefter grilles i ovnen. Med salt kartofter (kogte kartofler m/lidt olie og grovsalt - i ovnen ca. 30 minutter), var det næsten en goumet middag.

  -   2010-10-10 15:30:35
Har lige lavet det og brugt det på kylling det giver en framragne smag kan kun anbefales.