Grillede caribiske koteletter med rødbede-pæresalsa
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter Oprindelsesland : Caribien Indsendt : Red : |
|
|
Jerk:
Stød peber, allehånde og koriander i en morter – det må ikke blive alt for fint. Bland med de øvrige ingredienser. Tag 1 spsk fra til salsaen. Gnid Jerk godt ind i koteletterne og lad dem trække et par timer. Grill koteletterne over trækul eller under ovnens grill, ca. 4 min. på hver side. Lad dem trække lidt inden de skæres i skiver på skrå og anrettes som en roset på 4 tallerkner. Server med rødebede-pæresalsa og ovnstegte kartofler, ris eller brød. Rødbede-pæresalsa: Mos brombærrene lidt med en gaffel og bland så alle ingredienserne og lad dem trække 1/2 time eller mere før salsaen serveres. Smag evt. til med salt, sukker og friskkværnet peber Tips: Koteletterne kan erstattes med kyllingefileter, grilltiden bliver så en smule kortere. Jerk er en caribisk krydderiblanding, der oprindelig blev brugt til at gnide kød med for at gøre det mørt og for at konservere det. I dag er der opstået en kulinarisk trend i Caribien omkring jerk, så det bruges til alle typer kød, fisk og fjerkræ, i salsaer, som krydderi i gryderetter og som panering på løgringe og kartoffelbåde der frituresteges. Her bliver krydderblandingen lavet med friske løg og citronsaft og dels gnubbet ind i svinekoteletter og dels brugt som krydderi i en pæredansk salsa |
|
Opskriften er vist 23521 gange,
og udskrevet 721 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne